Thursday, 16 February 2012

de Pauh Garden...

salam semua... ni ha aku nak share satu kedai makan yang aku singgah sebelah petang tadi... kebetulan aku ada urusan kerja kat kawasan Seberang Jaya,Pulau Pinang... macam biasala, lepas penat bekerja, perut mestilah laparkan... mesti la kena isikan dengan makanan... kereta pun kena isi minyak petrol, baru mau jalan... orang lain makan tengahari pukul 12.00 ke pukul 2.00 petang... aku ni makan tengahari pukul 5.00 petang... mau tak kebulur... bukan apa, nak jimat... hehehehe... ada jugak orang macam ni kan..??? makan sekali je, sebelah malam makan lagi sekali... kedekut... silalah cuci cuci mata dengan gambar yang aku ambik ni... kalau rasa meleleh air liur tu, cepat lapkan... nanti cuba la lapang lapangkan diri berkunjung kat kedai ni...

ingat tadi aku nak cuba western food kat kedai ni, tapi disebabkan seharian perut aku belum diisi dengan nasi, terpaksalah makan nasi dulu... lain kali kena cuba western food pulak...

ni air yang aku order, sirap bandung... yg lagi satu tu, kepunyaan isteri aku... dia macam biasa la, singgah je lah kat kedai makan mana pun, mesti dia akan order teh ais punyalah... ni bukan hantu kum kum tapi hantu teh ais.... hehehehe


tengok nasi putih ni macam sikit je, macam tak cukup la pulak... tapi lepas makan, rasa macam tak boleh nak habiskan... Alhamdulillah... syukur dapat makan...


ni lauk pauk yang memang biasa akan aku pesan... ni kira yang basic la... tomyam campur, daging goreng kunyit, sotong masak pedas... telur dadar kena wajib ada... kadang kadang yang menu daging tu aku tukar ngan udang...


seminggu dua ni aku terlalu suka pulak nak makan mushroom soup... lagipun boleh aku kongsi dengan si momey... bagi aku soup ni tak menepati citarasa... pekat... agaknya tersilap resipi kot petang tadi...

ni je lah aku bagitau... patutnya entry ni aku post petang tadi, tapi disebabkan bila sampai je kat rumah, aku tersangatlah mengantuk, terus aku tidur... lepas makan je kat kedai terus rasa mengantuk... pelik sungguh... isteri aku pun sama...

nanti kalau aku tak boleh nak tidur, wajib pi makan kat kedai ni... confirm boleh tidur... hehehehe...

3 comments:

LeLy shuhada shaari said...

sedap ! mahal kah ? folo u folo me back k :)

ataspagar said...

harga tak la mahal sangat...biasa2 ja...cubalah tengok...

Anonymous said...

Kedai makchak saya tuh....Tak sangka ramaiyang g...